Το πρώτο τραπέζι σας

Το όνειρό σου παίρνει εικόνα, το σπίτι σου γίνεται όπως το έχεις ονειρευτεί και ήρθε η ώρα να καλέσεις τους πρώτους φίλους ή και γιατί όχι τους γονείς και τα πεθερικά σου.

Δεν έχει σημασία αν μαγείρεψες τόσο τέλεια όσο η μαμά, αρκεί να στρώσεις σωστά το τραπέζι. Η οπτική εντύπωση που δημιουργείται από ένα τραπέζι στρωμένο με γούστο, μπορεί να συμβάλλει στην τελική επιτυχία ενός γεύματος ή δείπνου.

Στρώνουμε το τραπέζι με το κατάλληλο τραπεζομάντιλο. Λευκό, μονόχρωμο ή πολύχρωμο, κάθε επιλογή μπορεί να είναι σωστή, αρκεί χρώματα και σχέδια να έχουν μία αρμονική σχέση με τα σερβίτσια που θα χρησιμοποιηθούν.

Η τοποθέτηση πιάτων, ποτηριών και μαχαιροπίρουνων είναι προκαθορισμένη από κανόνες, από τους οποίους δεν μπορούμε και ούτε πρέπει να ξεφύγουμε. Τα πιάτα τοποθετούνται μπροστά από κάθε θέση, αφήνοντας αποστάσεις 60 εκ. περίπου το ένα από το άλλο. Τα μαχαιροπίρουνα τοποθετούνται ανάλογα με τη χρήση τους. Τα πιρούνια αριστερά από το πιάτο και το κουτάλι με το μαχαίρι στα δεξιά. Τα μαχαιροπίρουνα για το επιδόρπιο τοποθετούνται πάνω από τα πιάτα. Όσο για τα ποτήρια, τοποθετούνται μπροστά και δεξιά από τα πιάτα και αριστερά το ποτήρι του νερού και δίπλα του και προς τα δεξιά το ποτήρι του κρασιού.