Συμβουλές από εμάς

Αποφασίσατε να παντρευτείτε και όλα γύρω σας είναι σαν όνειρο. Τρέχετε, ψάχνετε και προγραμματίζετε τα πάντα. Όμως.. πολλές φορές εμφανίζονται διάφορα μικροπροβλήματα που μπορούν να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδες καταστάσεις, χαλώντας το όνειρο. Εμείς συγκεντρώνουμε τα “πρέπει” και τα “μη”, έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε αυτή τη μοναδική μέρα.

 Στυλ

Πριν αρχίσετε το ψάξιμο του νυφικού, τις δεξίωσης και όλων των ενδιάμεσων απαραίτητων προγράμου, είναι σημαντικό να έχετε μία ιδέα για το ποιο θα είναι το στιλ του γάμου σας, σε γενικές γραμμές. Έτσι θα διευκολυνθείτε γιατί θα ψάχνετε πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

 Για εσάς

Όσο και να λάμπετε, όσο και αν η ευτυχία σας βάζει το δικό της “λιθαράκι” στην εικόνα σας καλό είναι μία εβδομάδα πριν, να κλείσετε ραντεβού για ένα μασάζ, αντι-στρες για να ξεκουράσετε το σώμα σας. Πρέπει βέβαια ένα μήνα πριν να έχετε επισκεφτεί τον οδοντίατρο, την αισθητικό και τον ειδικό σας για τα νύχια των ποδιών και των χεριών σας.

 Όσο λιγότερο

Το “πολύ” κάνει κακό στην εικόνα σας. Δηλαδή μην “φορτωθείτε” με πολλά κοσμήματα, εκτός και αν το νυφικό σας είναι απολύτως απλό και πάλι πρέπει να έχετε μέτρο, για να μη φανεί αυτό υπερβολικό. Το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ. Οι νύφες φαίνονται καλύτερες όταν είναι φυσικές. Όσο για το άρωμα, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είναι μέρος της γοητείας σας. Γι' αυτό θα πρέπει να είναι εξαιρετικά θηλυκό. Διακριτικό και όχι μεγάλες ποσότητες.

 Επί ποδός

Τα ψηλά τακούνια, σίγουρα χαρίζουν θηλυκότητα. Αλλά θα πρέπει, όσο και να θέλετε να πατήσετε πόδι, πρώτα να πατάτε καλά εσείς. Τα παπούτσια τις περισσότερες φορές σας συνοδεύουν όλο το βράδυ. Γι' αυτό θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην άνεση και μετά στην εμφάνισή σας. Ιδιαίτερα αν αυτά δεν θα φαίνονται από το νυφικό σας.

 Ο δικός σας γάμος

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν μικροκαυγαδάκια ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Κάντε ένα μικρό “διάλειμμα” από το στρες και ενεργήστε ψύχραιμα. Με αρχή ότι αυτός είναι ο δικός σας γάμος. Αυτό σημαίνει αν αυτοί συμμετέχουν σημαντικά στον προϋπολογισμό των εξόδων, ότι ίσως έχουν δικαίωμα λόγου στους προσκαλεσμένους, στο μενού, στη μουσική. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν έχουν δικαίωμα στην επιλογή του νυφικού ή στο κουστούμι του γαμπρού, στα διάφορα αξεσουάρ του γάμου κα.

 Για τα “έσω”

Ξοδέψτε ατέλειωτες ώρες για την επιλογή του τέλειου νυφικού. Θα ήταν λάθος να το καταστρέψετε φορώντας λάθος εσώρουχα. Είναι πιο ασφαλές να διαλέξετε κάτι που θα ενισχύσει και θα τονίζει τα σωστά σημεία του σώματος σας και θα είναι πολύ διακριτικό, από απαλό ύφασμα όπως το σατέν, δαντέλα κα. Τέλος, αυτό πρέπει να θυμάστε είναι ότι η παράδοση θέλει τα εσώρουχα να είναι λευκά ή σε πολύ απαλούς τόνους. Αφήστε τα κόκκινα ή τα μαύρα, για άλλες στιγμές.

 Αποφασίστε εσείς

Γάμος, σημαίνει για τους καλεσμένους, δώρα. Επειδή είναι δύσκολο να καλυφθούν οι ελλείψεις ενός νέου σπιτικού, απο τους φίλους και συγγενείς που θα έρθουν στο γάμο σας, δώστε πολλές επιλογές. Για παράδειγμα, δώστε την λύση την κατάθεση χρημάτων, της δωροεπιταγής ή ανοίγοντας λίστα γάμου σε δύο ή τρία καταστήματα διαφορετικού τύπου. Ακόμη φροντίστε να ανοίξετε κάποια λίστα σε αλυσίδα καταστημάτων για να διευκολυθούν και οι καλεσμένοι σας που μένουν σε άλλη πόλη. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι οι καλεσμένοι σας θα θέλουν να σας προσφέρουν κάτι που θα μείνει και θα σας θυμίζει την παρουσία και τις ευχές τους. Γι' αυτό μην αφήσετε έξω από την λίστα σας φθηνότερα αλλά απαραίτητα στοιχεία, όπως και διακοσμητικά που θα έχουν το κατάλληλο ύφος με το νέο σας σπιτικό.

 Ένας διαφορετικός χορός

Η τελετή έλαβε τέλος και ήρθε η ώρα του εναρκτήριου χορού. Ένας χορός που ανήκει σε εσάς και το ταίρι σας. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο μην σκέπτεστε τα βλέμματα που είναι στραμμένα πάνω σας και καθοδηγηθείτε από την μουσική που έχετε επιλέξει. Συμβουλή μας το τραγούδι να μην είναι πάρα πολύ γρήγορο ή πολύ αργό. Απλά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερο και ίσως με κάποιο νόημα για εσάς τους δύο. Μετά το δικό σας πρώτο χορό θα πρέπει η μουσική να είναι ανάλογη με το είδος των καλεσμένων σας.