Πριν διαλέξετε νυφικά παπούτσια…

Ένα ζευγάρι γόβες μπορεί να φαίνεται μοντέρνο, υπέροχο και απόλυτα ταιριαστό με τον τύπο του νυφικού σας. Αυτά τα στοιχεία όμως είναι αρκετά για να το επιλέξετε και να το αγοράσετε;

Την περίοδο της προετοιμασίας του γάμου σας είναι φυσικό να έχετε στρέψει όλη σας την προσοχή στην αναζήτηση του νυφικού που ονειρεύεστε. Αν όμως κάτι πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι η επιλογή του παπουτσιού που θα φορέσετε εκείνη τη μεγάλη μέρα. Γιατί, το ζευγάρι που θα διαλέξετε θα πρέπει να συνδυάζει άνεση και κομψότητα, αφού θα χρειαστεί να μείνετε πολλές ώρες όρθια, να περπατάτε και να χορεύετε και τα πόδια σας θα ταλαιπωρηθούν.

Οι προτάσεις των σχεδιαστών είναι αμέτρητες και γι’ αυτό η επιλογή είναι δική σας, χωρίς να περιορίζεστε στις τάσεις και τις απαιτήσεις της μόδας. Ας δούμε ποιες επιλογές έχετε:

Κλασικό νυφικό και κλασικό παπούτσι
• Η κλασική γόβα, κλειστή μπρος και πίσω, με μέτριο ή ψηλό τακούνι, έχει αντέξει στο χρόνο. Ακόμη και σήμερα αποτελεί επιλογή για πολλές νύφες, καθώς δένει απόλυτα με οποιοδήποτε νυφικό.
• Γόβα εξώφτερνη. Κλειστή μπροστά, ανοιχτή στη φτέρνα. Συγκρατεί το πόδι μ’ ένα λουράκι στο πίσω μέρος του. Μπορείτε κι αυτή να τη συνδυάσετε με κλασικά νυφικά φορέματα.
• Γόβα peep-toe. Aνοιχτή στα δάχτυλα του ποδιού και κλειστή στη φτέρνα. Η επιλογή αυτή δε θεωρείται απόλυτα κλασική, καθώς μπορεί να συνδυαστεί και με ένα πιο μοντέρνο νυφικό.

Αέρινο νυφικό και μοντέρνο παπούτσι

• Πέδιλα! Αυτά που λατρεύουν οι γυναίκες! Προτιμούνται σίγουρα για ένα καλοκαιρινό γάμο, αλλά εύκολα φοριούνται και το χειμώνα. Ανοιχτά μπροστά και πίσω, έχουν ψηλό τακούνι και φοριούνται χωρίς καλσόν. Διατίθενται σε πάρα πολλά νυφικά σχέδια, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τα συνδυάσετε άψογα με το νυφικό φόρεμα και συχνά και με το βραδινό, αυτό που θα φορέσετε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Επίσης, αυτό το παπούτσι φοριέται άνετα και σε κάθε άλλη εκδήλωση και γι’ αυτό θα το χαρείτε και μετά το γάμο.
• Τα mules. Πρόκειται για μια εναλλακτική επιλογή, καθώς συνδυάζουν το μοντέρνο με το κλασικό. Είναι ανοιχτά στο πίσω μέρος και κλειστά εμπρός και δε συγκρατούνται με λουράκι. Βολικά και επίσης, ιδανικά και για άλλες εμφανίσεις
• Οι πλατφόρμες έχουν επανέλθει στη μόδα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως νυφικά παπούτσια. Ταιριάζουν απόλυτα με ένα μοντέρνο νυφικό, αλλά σίγουρα μπορούν να σας ξεκουράσουν όταν βγάλετε τις δωδεκάποντες νυφικές γόβες…