Ους ο Θεός συνέζευξε…

Τα στέφανα όχι μόνο συμβάλλουν στο ύφος του γάμου, αλλά του δίνουν και μια ξεχωριστή νότα
Τα τελευταία χρόνια, οι οίκοι νυφικών και τα καταστήματα αργυροχρυσοχοΐας, αλλά και οι σχεδιαστές αξεσσουάρ έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία και την ποιότητα των στεφάνων, αφού η επιλογή τους αποτελεί το σημαντικότερο μέλημα των κουμπάρων και του ζευγαριού.
Ασημένια, χρυσά ή χρωματιστά, απλά ή πιο περίτεχνα, τα στέφανα θεωρούνται σύμβολο του γαμήλιου μυστηρίου, αφού επισημοποιούν την ένωση του ζευγαριού. Ο ιερέας αφού τα ευλογήσει, στεφανώνει το ζευγάρι και μετά το πέρας της τελετής, τα προτείνει σε γονείς, κουμπάρους και στενούς συγγενείς για να τα φιλήσουν. Σύμφωνα με την παράδοση συμβολίζουν τους μάρτυρες της εκκλησίας μας και τις θυσίες τους και έμμεσα αναφέρονται στις δικές σας παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια της νέας, κοινής σας ζωής. Για την ιστορία, παλαιότερα χρησιμοποιούνταν κορόνες αντί για στέφανα και έτσι, λόγω της βασιλικής τους καταγωγής, δείχνουν ότι κι εσείς, μετά το γάμο, θα έχετε ένα δικό σας μικρό βασίλειο, δηλαδή μια καινούρια οικογένεια.
Οι προτάσεις είναι αμέτρητες και το ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, αφού πλέον, θα βρει στέφανα στολισμένα με απλά υλικά –φύλλα ελιάς, καρπούς και άλλα είδη πιστά στην οικολογική άποψη, πολύτιμους λίθους –μαργαριτάρια, χρωματιστές ορυκτές πέτρες, αλλά και υλικά, όπως χαλκό. Δική σας είναι η επιλογή, αλλά με μια προσοχή στη λεπτομέρεια: Κάποια ιδιαίτερα στοιχεία από τα στέφανα πρέπει να επαναλαμβάνονται στις λαμπάδες και ίσως, αν υπάρχει δυνατότητα, στις μπομπονιέρες.