Νυφικό Μπουκέτο

Διαλέξτε το δικό σας σύμφωνα με το ύφος του γάμου σας, δίνοντας αμέριστη προσοχή στις λεπτομέρειες.

Πρόκειται για το συμβολικότερο δώρο, που θα σχολιαστεί από τους καλεσμένους, θα συνοδεύει την εικόνα της νύφης και, ίσως, μείνει για πάντα ως ένα εξαιρετικό ενθύμιο. Πριν το επιλέξετε, δώστε σημασία σε κάποια στοιχεία.

Το στυλ της ανθοδέσμης

Ο τύπος του νυφικού μπουκέτου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το ύψος, τη σωματική σας διάπλαση, το στυλ του νυφικού σας φορέματος, αλλά και από το συνολικό ύφος του γάμου σας.

Το στρογγυλό μπουκέτο

Είναι το κλασικό και ίσως το πιο δημοφιλές στυλ νυφικής ανθοδέσμης. Ένα σφαιρικό μπουκέτο είναι ιδανικό για μία μικρόσωμη νύφη που δε θέλει να «χαθεί» μέσα σε μια μακριά και ογκώδη ανθοδέσμη, αλλά και για τη νύφη που προτιμά μία κλασική λύση. Το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λουλούδια για το σφαιρικό μπουκέτο και συνδυάζεται με ακόμη  ένα ή δύο είδη λουλουδιών.

Μπουκέτο – καταρράκτης

Με αυτό το στυλ έχετε τη δυνατότητα να κρύψετε διακριτικά κάποιες ατέλειες του σώματός σας, αφού τα λουλούδια θα δείχνουν λες και χύνονται από το χέρι σας αποσπώντας την προσοχή των καλεσμένων. Δεν προτείνεται ωστόσο σε πολύ κοντές και μικρόσωμες γυναίκες, καθώς μία τέτοια ανθοδέσμη θα τραβούσε τα βλέμματα καλύπτοντας εντελώς τη νύφη.

Μπουκέτο στενόμακρο, οβάλ

Στηριγμένη στο χέρι της νύφης, η ανθοδέσμη αυτή προτείνεται για έναν απλό ή μοντέρνο γάμο. Συνήθως περιέχει λίγα λουλούδια, τα οποία έχουν μακρύ μίσχο και είναι δεμένα με μία εντυπωσιακή κορδέλα.

Το είδος και το χρώμα των λουλουδιών

Το είδος των λουλουδιών που θα επιλέξετε για το νυφικό σας μπουκέτο είναι καθαρά δική σας υπόθεση και μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε: Από τα διαχρονικά τριαντάφυλλα, τα πανέμορφα λίλιουμ, τις μοναδικές ζέρμπερες και τους αγνούς κρίνους μέχρι τις πολύχρωμες τουλίπες και τις εντυπωσιακές ορχιδέες. Για ένα γάμο που γίνεται την άνοιξη ωστόσο, μία εξαιρετική πρόταση είναι να χρησιμοποιήσετε λουλούδια εποχής καθώς το άρωμα και το χρώμα τους θα ομορφύνουν το γάμο σας. Επιπλέον, ως άνθη εποχής κοστίζουν λιγότερο από τα υπόλοιπα.

Τα χρώματα του νυφικού μπουκέτου ποικίλλουν όπως και τα είδη: Το έντονο κόκκινο, το απαλό ροζ, το ιδιαίτερο κίτρινο, το σπάνιο μπλε και μωβ, το λιλά, το πορτοκαλί, ακόμη και το λευκό, πρωταγωνιστούν στις νυφικές ανθοδέσμες, δένοντας σε αρμονία με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του γάμου.

Το δέσιμο και η διακόσμηση

Μία σειρά από εντυπωσιακές πρασινάδες, φρούτα και υλικά –φυσικά και μη–χρησιμοποιούνται για να διανθίσουν την ανθοδέσμη σας. Ορισμένα από αυτά είναι οι καρποί, τα φρούτα, τα βότανα, τα φτερά, οι πέρλες, αλλά και ό,τι άλλο εσείς φαντάζεστε.

Το νυφικό μπουκέτο ολοκληρώνεται με το δέσιμο. Μία πανέμορφη κορδέλα, συνήθως από σατέν, δεμένη φιόγκος, τυλίγει τα λουλούδια. Σε ένα φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο γάμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και βελούδινη κορδέλα, προσέχοντας αυτή να δένει με το σύνολο. Και αν μάλιστα τη διαλέξετε σε χρώμα που ταιριάζει με την απόχρωση των λουλουδιών, η κορδέλα θα κάνει το μπουκέτο να δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακό.