Μετά το μυστήριο

Μετά το τέλος του μυστηρίου συνηθίζεται να προσφέρεται μαζί με τις μπομπονιέρες και ένα γλυκάκι. Σκεφτείτε εσείς το είδος του γλυκού και φροντίστε λίγες μέρες πριν την ημερομηνία της βάπτισης να παραγγείλετε την ανάλογη ποσότητα σύμφωνα με τον αριθμό των καλεσμένων. Γιορτάστε την ξεχωριστή αυτή ημέρα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε μια εκδήλωση που θα οργανώσετε εν συνεχεία του μυστηρίου. Επιλέξτε με βάση τη δική σας αισθητική και αντίληψη το μέρος όπου αυτή θα πραγματοποιηθεί (σε ξενοδοχείο, σε χώρο εκδηλώσεων, σε εστιατόριο, στο σπίτι σας ή ακόμη και στο προαύλιο της εκκλησίας).
Το γλέντι, μετά τη βάπτιση είναι κάτι που θα πρέπει να φροντίσετε, αλλά και να το γνωστοποιήσετε στους καλεσμένους, μέσω της πρόσκλησης. Αν τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν, μπορείτε να κανονίσετε ένα απλό κέρασμα γλυκών και αναψυκτικών, στο προαύλιο της εκκλησίας. Εκεί θα μοιράσετε και τις μπομπονιέρες, οι οποίες και αυτές απαιτούν ψάξιμο. Σε ειδικά καταστήματα, θα βρείτε άπειρα σχέδια και ιδέες, για όλα τα βαλάντια, από απλά παιχνίδια, γλειφιτζούρια, ως καρφίτσες και ασημένια κουτάκια.
Άλλη μια οικονομική λύση για να γιορτάσετε τα βαφτίσια είναι το κάλεσμα των συγγενών και φίλων στο σπίτι σας.
Στολίστε το σαλόνι ή ακόμη καλύτερα αν έχετε κήπο, με μπαλόνια, και μαγειρέψτε κάτι απλό, ή απευθυνθείτε σε ένα κέτεριγκ για να σας προμηθεύσει με λιχουδιές. Για μια πιο εντυπωσιακή ημέρα, μπορείτε να μοιραστείτε τη χαρά σας, διοργανώνοντας μια δεξίωση, σε ένα κτήμα, ειδικό για τέτοιες περιστάσεις. Θα ήταν χρήσιμο και πιο εύκολο για εσάς, να απευθυνθείτε σε ένα γραφείο διοργανώσεων γάμων και βαπτίσεων, το οποίο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την οργάνωση, από το χώρο, το φαγητό, ως τη μουσική, το στολισμό του χώρου, ακόμη και κάποιο πρόγραμμα απασχόλησης για τους μικρούς καλεσμένους. Βέβαια, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε στο γραφείο, τον προϋπολογισμό σας για τη δεξίωση, έτσι ώστε να σας κάνουν και τις κατάλληλες προτάσεις.
Το φαγητό που θα προσφερθεί θα περιλαμβάνει μπόμπες σάντουιτς, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, καναπεδάκια, σουβλάκια κοτόπουλο, λουκανικοπιτάκια, αναψυκτικά, γλυκό και παγωτό και ειδικά παιδικά μεζεδάκια.
Επίσης, μπορείτε να έχετε και πιο πλούσιο μενού, όπως ψάρι, μακαρόνια, κινέζικο και ότι άλλο θεωρείται ότι μπορεί να αρέσει στους καλεσμένους σας.
Εφόσον έχετε επιλέξει, το κέτερινγκ, το μέρος που θα γίνει το γλέντι και το είδος φαγητού που θα σερβίρετε, θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με το που θα καθίσουν οι καλεσμένοι, έτσι ώστε να γνωρίζονται μεταξύ τους και να νοιώθουν άνετα αλλά και να μπορούν να συζητούν. Όταν θα έρθουν οι καλεσμένοι και θα καθίσουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με τη λίστα που θα έχετε παραχωρήσει στο κέτερινγκ και θα περιμένει ένα άτομο στην πόρτα, εσείς θα πρέπει να περιφέρεστε από τραπέζι σε τραπέζι για να τους χαιρετήσετε και να είστε κοινωνικοί και ευχάριστοι με όλους.
Επειδή, τα βαπτίσια έχουν συνήθως πολλούς μικρούς καλεσμένους, καλό θα ήταν να μεριμνήσετε και για τη δική τους απασχόληση, όπως έναν κλόουν ή ταχυδακτυλουργό. Εκτός από τον κλόουν και τον ταχυδακτυλουργό, θα έχετε και τρία άτομα στον μπουφέ για να σερβίρουν αλλά και κάποιον για να δημιουργήσει κέφι με τη μουσική υπόκρουση.
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρέωση της προσφοράς που θα σας δοθεί από την εταιρεία είναι δυνατόν να μην περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες αλλά μονάχα το φαγητό.
Συνήθως το προσωπικό χρεώνεται χωριστά και υπολογίζεται κατ' άτομο.
Ο στολισμός είναι κάτι το οποίο τις περισσότερες φορές το αναλαμβάνετε εσείς και αν το αναλάβει η εταιρεία κατόπιν συμφωνίας, το χρεώνεστε έξτρα. Επιπλέον, χρεώνεστε όμως και τη μουσική κάλυψη, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας αλλά και κάθε άλλου είδους υπηρεσία η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως επιπλέον απαίτηση των αρχικά συμφωνηθέντων ή και έξω από τις αρμοδιότητες της εταιρείας. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται επίσης και ο ειδικός φωτισμός και οι επιμέρους κατασκευές αλλά και τα χορευτικά ή διασκεδαστικά μέρη της εκδήλωσης.