Καθιστό δείπνο ή μπουφές;

Ένα θέμα που είναι υπό συζήτηση είναι αν οι καλεσμένοι θα φιλοξενηθούν σε καθιστό δείπνο, στη γαμήλια δεξίωση ή θα επιλεγεί η λύση του μπουφέ. Το δεύτερο σίγουρα είναι πιο οικονομικό αλλά και το καθιστό δείπνο έχει τα καλά του.

Εδώ και χρόνια το καθιστό τραπέζι αρέσει περισσότερο στους καλεσμένους. Γιατί όλοι οι καλεσμένοι παίρνουν τη θέση τους στο τραπέζι και οι σερβιτόροι αναλαμβάνουν να τους εξυπηρετήσουν. Ταυτόχρονα, ο σερβιτόρος είναι υπεύθυνος για τα ποτά του τραπεζιού και κατά κάποιον τρόπο, οι καλεσμένοι σας έχουν τον προσωπικό τους μαιτρ.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ιδιαίτερα chic ο τρόπος που προσφέρεται το δείπνο και γι’ αυτό αποτελεί και την ακριβότερη λύση. Το αρνητικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι οι καλεσμένοι σας δεν θα μπορούν να κινηθούν άνετα, να επιλέξουν φαγητό γιατί το μενού είναι συγκεκριμένο και να προχωρήσουν στους δικούς τους γευστικούς συνδυασμούς.

Στην περίπτωση του μπουφέ, τα πράγματα είναι πιο απλά. Δηλαδή οι καλεσμένοι μπορούσαν να τρώνε και να περιφέρονται, να δοκιμάζουν και να συζητούν. Αυτή η λύση μας δίνει την ευκαιρία να επιλέξουμε αρκετές γεύσεις. Με τον τρόπο αυτό θα καλύψετε όλες τις γευστικές απαιτήσεις των καλεσμένων σας, είτε είναι χορτοφάγοι είτε κρεατοφάγοι.

Γιατί σε αυτή την περίπτωση οι καλεσμένοι θα γεμίσουν το πιάτο τους από τον μπουφέ με ότι τους αρέσει και στη συνέχεια, θα πάρουν την προκαθορισμένη θέση τους στα τραπέζια –κάτι που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν συνηθίσει τέτοιου είδους δεξιώσεις.

Τέλος για να έχετε ένα επιτυχημένο δείπνο θα πρέπει να επιλέξτε με μεγάλη προσοχή το catering και δοκιμάστε από το μενού του περισσότερες από μία φορές, απαιτήστε το προσωπικό να είναι ευγενικό, προσεγμένο και έμπειρο και τέλος βεβαιωθείτε ότι η ποσότητα του φαγητού που παραγγείλατε είναι επαρκής, καθώς δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μείνουν οι καλεσμένοι σας ανικανοποίητοι και …νηστικοί.