Επιλέγοντας λουλούδια για τον γάμο σας

Η επιλογή των λουλουδιών για έναν γάμο είναι σημαντική και δεν αφορά μόνο την ανθοδέσμη της νύφης αλλά και τον στολισμό της εκκλησίας (ή του Δημαρχείου), του χώρου δεξίωσης και γιατί όχι και της μπουτονιέρας του γαμπρού. Πώς να επιλέξετε λοιπόν τα λουλούδια;

Η επιλογή των λουλουδιών είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά βήματα κατά την οργάνωση του γάμου σας. Στην πραγματικότητα, τα λουλούδια δεν είναι απλά στοιχεία διακόσμησης, αλλά σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη μέρα, αναλαμβάνουν και το ρόλο του αγγελιοφόρου. Θα μιλήσουν για εσάς, την προσωπικότητα και τις επιθυμίες σας. Η πρώτη συμβουλή που θα θέλαμε να σας δώσουμε είναι να αρχίσετε να σκέφτεστε τη floral διακόσμηση από τους πρώτους μήνες οργάνωσης του γάμου σας. Εάν δεν έχετε πολύ ξεκάθαρες ιδέες, προσπαθήστε να συμβουλευτείτε σελίδες περιοδικών, στο διαδίκτυο και στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Εκεί θα μπορούσατε να βρείτε εμπνεύσεις και ιδέες και με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι μπορεί να σας αρέσει και τι απορρίπτετε. Όταν έρθει η ώρα για το ραντεβού με τον υπεύθυνο των λουλουδιών, θα είσαστε πιο προετοιμασμένες και θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την επιλογή σας με μεγαλύτερη σιγουριά. Μια επιπλέον συμβουλή που θα σας δώσουμε, είναι να βασιστείτε αποκλειστικά σε επαγγελματίες.

Η επιλογή των σωστών λουλουδιών για τον γάμο σας σημαίνει επίσης να κινηθείτε προς τα πιο κατάλληλα είδη, με βάση την εποχή. Πέρα από τις ατομικές προτιμήσεις και την έννοια του λουλουδιού, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ποικιλίες που υπάρχουν στην εποχή που θα γίνει ο γάμος. Τα λουλούδια όπως τα τριαντάφυλλα, οι ορχιδέες, τα κρίνα και οι τουλίπες, υπάρχουν όλο το χρόνο, οπότε αποτελούν εξαίρεση.

Αν η εκδήλωση γίνεται την άνοιξη για παράδειγμα, σας προτείνουμε να επιλέξετε ανάμεσα σε τριαντάφυλλα, ορχιδέες, κρίνα, φρέζιες, ζέρμπερα και νάρκισσους. Όσο για τα χρώματα, προτείνουμε να αποφύγετε τους πολύ ζεστούς και φωτεινούς τόνους και να επιλέξετε πιο ψυχρές αποχρώσεις, από ροζ έως μπλε.

Για την επιλογή των καλοκαιρινών λουλουδιών, μπορείτε να εστιάσετε στα υπέροχα τριαντάφυλλα, τις παιώνιες ή να επιλέξετε μανόλιες και γιατί όχι και ηλίανθους.

Ένας φθινοπωρινός γάμος θα έχει άλλα χρώματα και αποχρώσεις πολύ πιο ζεστές. Κατά συνέπεια, η επιλογή των λουλουδιών θα μπορούσε να γίνει από τις πολύχρωμες ορτανσίες αλλά και τις μαργαρίτες, τα λουλούδια του πάθους και τα γαρίφαλα. Εάν αυτά τα λουλούδια δεν σας αρέσουν, μπορείτε πάντα να επιλέξετε είδη που διατίθενται όλο το χρόνο. Εάν ο γάμος σας έχει προγραμματιστεί για τον χειμώνα, μπορείτε να σκεφτείτε να συνδυάσετε τα πιο κλασικά είδη, με μερικά τυπικά εποχιακά φυτά και λουλούδια, όπως η αλεξανδρινή.

Μόλις έχετε μια πρώτη ιδέα για το είδος του λουλουδιού που θα θέλατε να υιοθετήσετε για το γάμο σας, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε για την καλύτερη επιλογή είναι το χρώμα των λουλουδιών. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε το χρώμα των λουλουδιών, για παράδειγμα το νυφικό σας, την τοποθεσία που θα γίνει ο γάμος ή το θέμα του γάμου σας.

Τέλος, μη ξεχάσετε τον θεμελιώδη κανόνα, για την επιλογή των σωστών λουλουδιών, που είναι ότι… δεν υπάρχουν θεμελιώδεις κανόνες ! Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν άσχημα ή όμορφα λουλούδια, σωστά ή λάθος.  Η επιλογή των λουλουδιών είναι πολύ προσωπική υπόθεση και εξαρτάται μόνο από το γούστο σας.