……ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΙΛ

Ήρθε η ώρα, να μιλήσουμε και για το γαμπρό. Ένας αθέατος αλλά βασικός πρωταγωνιστής. Ένα άτομο που έχει κάνει τα ίδια όνειρα με σας για την σημαντική αυτή μέρα. Μην του αφήνετε περιθώριο. Όλοι οι άνδρες δεν αισθάνονται αυτοπεποίθηση στο τομέα “διοργάνωση γάμου” γιατί πιστεύουν ότι είναι “γυναικεία υπόθεση”.
Ξεκινήστε το ψάξιμο αφού πρώτα έχετε καταλήξει εσείς για το νυφικό σας. Ή κυρίως θα πρέπει να καταλήξετε με το ύφος του. Γιατί θυμηθείτε πώς θα σταθείτε πλάι-πλάι και πως καλό είναι το νυφικό σας να «δένει» με το κοστούμι. Ξεκινήστε λοιπόν, τουλάχιστον τρεις μήνες πριν το γάμο. Η παράδοση που απαιτούσε μαύρο κοστούμι για το γαμπρό δεν ισχύει πια. Ψάξτε για το κουστούμι στην αρχή μόνος σας, για το στιλ που σας ταιριάζει. Με αυτόν το τρόπο, όταν θα πάρετε μαζί σας την μέλλουσα σύζυγό, για την οριστική απόφαση, θα έχετε κερδίσει πολύτιμο χρόνο.
Το κοστούμι όπως τα παπούτσια, θα πρέπει να τα “φοράτε” και όχι να σας “φοράνε”. Πρέπει να είναι άνετα, όχι μόνο για την εκκλησία, αλλά και για την δεξίωση ή το χορό που θα ακολουθήσει μετά. Γενικά το κοστούμι, δεν πρέπει να προδίδει ένα γαμπρό που ακολουθεί τη μόδα, αλλά ένα ρούχο που αποδεικνύει το προσωπικό του στιλ και εκεί οι κανόνες σίγουρα είναι για να μένουν στην άκρη. Αν το κλασικό κοστούμι ή το φράκο δε σας εκφράζει, προτιμήστε το πιο « μποέμικο» στιλ. Το επίσημο ένδυμα ή το μαύρο παπιγιόν συνήθως φοριούνται στους επίσημους βραδινούς γάμους.
Για απογευματινούς ή πρωινούς γάμους προτιμήστε ένα ουδέτερο χρώμα για το κοστούμι σας με μία κλασική γραβάτα.
Τα μανικετόκουμπα φοριούνται μόνο με σμόκιν ή με επίσημο κοστούμι. Κάτι που πρέπει να προσέξετε είναι το γεγονός ότι τα μανίκια του σακακιού θα πρέπει να αφήνουν ελάχιστα τις μανσέτες του πουκαμίσου να φαίνονται. Αν στην τελική πρόβα το κοστούμι σας στενεύει λίγο ή τα μπατζάκια σας φαίνονται λίγο κοντά, πείτε το, γιατί όλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά και τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα για σας. Μην φορέσετε για πρώτη φορά, τα καινούργια παπούτσια σας λίγη ώρα πριν ξεκινήσετε για την εκκλησία. Ειδικά αν σας πατήσει η νύφη, τότε είναι που δεν θα αντέξετε. Γι’ αυτό φορέστε τα αρκετές φορές μέσα στο σπίτι, για να σας είναι άνετα εκείνη την ημέρα.
Τέλος προτιμήστε ένα μικρό «ζωντανό» λουλούδι για το πέτο του σακακιού ίδιο με την ανθοδέσμη της νύφης και μη ξεχάσετε να σιδερώστε το καινούργιο σας πουκάμισο πριν το γάμο.
Όσο για το τι ταιριάζει με τι ; ένα νυφικό δαντελένιο, ταιριάζει με ένα κοστούμι σε μπεζ ή άλλο απαλό χρώμα. Ένα χρυσοκέντητο νυφικό πηγαίνει με σμόκιν ή με μαύρο κοστούμι. Αν το σύνολο σας απαιτεί γιλέκο, αφήστε το τελευταίο κουμπί χωρίς να το κουμπώσετε, γιατί; Είπατε όλα είναι θέμα στιλ !!!