Γαμήλιο πάρτι

Το άγχος της τελετής έφτασε στο τέλος του και το ξεφάντωμα αρχίζει. Στολισμένα τραπέζια, άφθονη σαμπάνια, γλέντι μέχρι “τελικής πτώσης”. Ο λόγος για την δεξίωση, το γαμήλιο πάρτι. Η καλοκαιρινή δεξίωση δεν θέλει κόπο για να οργανωθεί, απλά θέλει σωστή οργάνωση, θέλει τρόπο. Ας δούμε λοιπόν τα μικρά – μεγάλα μυστικά της, τις ιδιαιτερότητες ή και τα “ατού” του κάθε σημείου.

Ξενοδοχείο: Μην σας φοβίζει ο ζεστός καιρός. Όλα τα ξενοδοχεία διαθέτουν όμορφο εξωτερικό χώρο ή roof garden. Η προσεγμένη αισθητική τους και το ειδυλλιακό περιβάλλον που διαθέτουν τις περισσότερες φορές μπορούν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό και ταυτόχρονα “δροσερό” σκηνικό. Όσο για το μενού, ο γαστρονομικός τους παράδεισος θα σας δώσει την δυνατότητα να επιλέξετε από διεθνή κουζίνα έως οριεντάλ μενού.

Κτήμα: Το καταπράσινο περιβάλλον τους, η εύκολη πρόσβαση τις περισσότερες φορές, εκπληρώνει πολλές επιθυμίες και προσδοκίες. Τα περισσότερα κτήματα διαμορφώνουν και διακοσμούν τους χώρους τους ανάλογα με το ύφος και το στιλ που θέλετε να δώσετε.
Εστιατόριο: Ήταν και είναι η πιο “παραδοσιακή” λύση. Ο κλιματιζόμενος εσωτερικός χώρος ή ο πανέμορφος εξωτερικός τους μπορεί και προσφέρει ότι θέλετε να απολαύσετε από μια γαμήλια δεξίωση. Τα νοστιμότατα εδέσματα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας τους, θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Catering: Στο προάυλιο χώρο ή στο σπίτι?Αυτός ο γαμήλιος τρόπος διασκέδασης αρχίζει και κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Και στις δύο περιπτώσεις όμως είναι απαραίτητη η συνεργασία με μία εταιρία catering, που μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις σας, αν πραγματικά θέλετε, όλοι να το διασκεδάσουν. Η κουζίνα των catering είναι ένας ατελείωτος κατάλογος προτάσεων και καλό είναι να κάνετε μια δοκιμή πριν αποφασίσετε για το προσφερόμενο μενού.

Μυστικά:
• Σίγουρα δεν μπορείτε να προβλέψετε τις καιρικές συνθήκες μετά από 5-6 μήνες που θα γίνει το “πάρτι”. Γι' αυτό συνεννοηθείτε με τους υπεύθυνους, τι λύσεις σας προτείνουν για οποιαδήποτε “αναποδιά” του καιρού.
• Μην ταλαιπωρείτε τους προσκεκλημένους σας. Φροντίστε ο χώρος δεξίωσης να είναι όσο πιο κοντά μπορείτε στην εκκλησία. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο αλλά και περισσότερο κέφι.
• Αν ο γάμος σας γίνει καλοκαίρι φροντίστε τα ποτά. Αυτά πρέπει να ρίχνουν την θερμοκρασία, να ανεβάζουν την διάθεση αλλά και να δροσίζουν. Μην κάνετε το λάθος να προσφέρετε κόκκινο κρασί ή ουίσκι. Προτιμήστε λευκά ελληνικά κρασιά.
• Λέγεται ότι “κρίνεστε” εκ του αποτελέσματος. Γι' αυτό φροντίστε να αξιοποιήσετε κάθε λεπτομέρεια στη διακόσμηση του τραπεζιού. Ένα μεγάλο κερί στη μέση του τραπεζιού ή ανθοσύνθεση με άνθη της εποχής στο κέντρο του τραπεζιού, θα εντυπωσιάσει.